Επεισόδια στο ΑΠΘΑπώλεια της ακοής από το ένα αυτί διέγνωσαν οι γιατροί του Ιπποκρατείου στον φοιτητή που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Όπως μεταδίδει το avgi.gr, οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμα εάν η απώλεια της ακοής είναι πρόσκαιρη ή μόνιμη. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι στον φοιτητή έγιναν ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και σπασμένα δόντια.

Ο φοιτητής τραυματίστηκε πιθανόν από χειροβομβίδα κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης φοιτητών ενάντια στην αστυνομική παρουσία, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λίγο αργότερα, οι Αρχές του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι με απόφαση της Κοσμητόρισσας αναστέλλονται τα μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών, για σήμερα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει με αφορμή τον τραυματισμό ενός φοιτητή στο ΑΠΘ από δυνάμεις της Αστυνομίας:

«Μπροστά στα αδιέξοδα της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Αυξάνει την ένταση της καταστολής».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ότι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – με ευθεία βολή – άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media.

Η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, η κυβέρνηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις