Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα πυρκαγιές στην περιοχή νότια Βαλμης Ηλείας, στα Ρόδα Χαλκιδικής όπου επιχειρεί ένα Mi8, στο Παυλοκαστρο Ηλείας, στον Μακροκάμπο κεντρικής Μακεδονίας και στην περιοχή της Αξιούπολης. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα στο Θούριο Διδυμοτείχου, στην Αλεξάνδρεια Μακεδονίας, στον Αετολοφο Θεσσαλίας και στη δυτική Τήνο.

Επιπλέον άλλο ένα πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό στο Αριστηνό Έβρου και συγκεκριμένα νιορότερα από το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στις 14 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου ξεκίνησε στις 11:50 και στα Σακτούρια στις 15:15.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων. Ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις