Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο νότιο αλλά και στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου αφού η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για τέταρτο 24ώρο την καταστροφική της μανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις αφού με το τελευταίο φως της ημέρας αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Οι ρίψεις νερού αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι στα Σακτούρια Ρεθύμνης η πυρκαγιά ελέγχθηκε έξω απ’ το χωριό. Η προσπάθεια των Πυροσβεστών συνεχίζεται στην περιοχή του Αη Γιώργη προκειμένου να ελεγχθεί και εκεί η φωτιά η οποία καίει σε πολλές μικροεστίες.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες, 35 πυροσβεστικά οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα ενώ εθελόντριες και εθελοντές δίνουν την δική τους μάχη με τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς. Πλέον, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της περιοχής εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με το απόγευμα.

Το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων, λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων. Ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά», ανέφερε το μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Υπό έλεγχο η φωτιά και στα Αμπελάκια

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο βόρειο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελάκια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις