Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Ανακοίνωση αναφορικά με τη νοσηλεύτρια που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου του 49χρονου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ. «Όπως έχουμε ήδη γνωστοποιήσει, η Νοσηλεύτρια που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα οργανικά ανήκει στο Δρομοκαΐτειο. Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαΐτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από 14/1/2020 υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Ως εκ τούτω τον πειθαρχικό έλεγχο στην υπάλληλο τον ασκεί το Δρομοκαΐτειο.

Χθες έφθασε στο Δρομοκαΐτειο η προκαταρκτική εξέταση που έγινε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών με βαρύτατο κατηγορητήριο για τη Νοσηλεύτρια που οργανικά ανήκει στο Δρομοκαΐτειο. Τέθηκε ήδη σε ένα μήνα αναστολή εργασίας από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαΐτειου που συνεδριάζει σήμερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ορθώς θα παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ. Στο πειθαρχικό Συμβούλιο συμμετέχουν δικαστικοί οπότε αναμένουμε ορθή διερεύνηση των ευθυνών. Χάθηκε ένας 49χρονος άνδρας και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα.

Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία».

διάδρομος νοσοκομείου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις