Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στη Λέσβο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 17 οχήματα 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Σε ανάρτησή του facebook στο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει πως γίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Λίγα λεπτά μετά μίλησε στο newsit.gr και δήλωσε πως ο άνεμος έκοψε και σώθηκαν τα σπίτια.

Ο πρόεδρος κοινότητας Βατερών στη δυτικής Λέσβο Αποστόλης Αποστολής μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση με την φωτιά να έχει εξαπλωθεί. «Έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Είναι πολύ μεγάλη η έκταση της φωτιάς. Από μία εστία ξεκίνησε και ο αέρας την σκόρπισε. Εδώ και δύο ώρες τρέχω από κορυφή σε κορυφή. Επιχειρούν τα εναέρια μέσα και εγώ στο σημείο που είμαι με τον τόσο καπνό που έχει δεν τα βλέπω καν, μόνο τα ακούω. Σιγά-σιγά απομακρύνονται οι τουρίστες που ήταν στην παραθαλάσσια περιοχή».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η φωτιά καίει σε δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο “ΕΙΡΗΝΗ”

Κάηκαν σπίτια στα Βατερά

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά η οποία μαίνεται από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στα Βατερά της νότιας Λέσβου. Η φωτιά ξεκίνησε από το βουνό, στη Ρογκάδα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι την κατέβασαν μέσα στον οικισμό του Βατερού.

Εκεί, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.


Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις