Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Ηλεία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια», τονίζοντας μάλιστα πως «ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους»!

Αναλυτικά:

«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει.

Ευτυχώς η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη φωτιά ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή εγώ δεν είναι εικόνα καταστροφής κάποιου σπιτιού.

Βέβαια στον εργατικό χώρο θα έχουμε ζημιές σε εργοστάσια, καλλιέργειες κι άλλα, αλλά είναι λιγότερες δυνατές που έχουμε τώρα. Η φωτιά απειλεί τώρα δύο χωριά και η κατεύθυνση του ανέμου θα δείξει αν θα περιοριστεί σε αυτά ή θα επεκταθεί και σε άλλα.

Τα χωριά είναι ο Γρύλος και η Βρίνα, αλλά εάν φύγει λίγο αριστερά θα έχουμε και κίνδυνος στη Σκιλλουντία. Και αν υπερπηδήσει τα χωριά αυτά μετά ακολουθεί του Γκρέκα. Θα δούμε την πορεία της. Γύρισα περιμετρικά τους οικισμούς που κινδύνεψαν πολύ και δεν είδα σπίτι καμένο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις