Κινεζικός πύραυλος: Ο κινεζικός πύραυλος «CZ-5B» που ζυγίζει 32 τόνους και όπως αναφέρει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA «βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη», φαίνεται πως δεν θα συντριβεί στην Ελλάδα.

Αν και οι Αρχές της Ελλάδας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η πορεία του δεν είναι προδιαγεγραμμένη και κινείται με ταχύ ρυθμό, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την ομάδα «Προμηθέας» στο Twitter, η χώρα μας δεν βρίσκεται μέσα στις πιθανές περιοχές για την πτώση του.

Υπενθυμίζεται πως οι περιοχές της χώρας μας στις οποίες υπήρχε πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου ήταν η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ στη Γη αναμένεται να πέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να συντριβούν τα τμήματα του πυραύλου, που είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου, σε κατοικημένη περιοχή είναι μικρός όχι όμως ανύπαρκτος.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, η ομάδα «Προμηθέας είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

«Λόγω της κλίσης του το αντικείμενο μπορεί να εισέλθει ξανά στη ζώνη γεωγραφικού πλάτους ±41,47 μοίρες. αυτές οι προβλέψεις συνοδεύονται από αβεβαιότητες, καθώς το αντικείμενο είναι ανεξέλεγκτο καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο λίγες ώρες πριν από την πραγματική επανείσοδο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις