Η αύξηση του αριθμού των θανάτων λόγω του κορονοϊού που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, μπορεί να θεωρηθεί λογικό απότοκο της μεγάλης διασποράς που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, αυτό δηλαδή που καταγράφηκε στα μέσα Ιουλίου.

Αυτό τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και συνέχισε, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ: «Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων».

Ο καθηγητής τόνισε, όμως ότι: « Η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Σχολιάζοντας ο κ. Σαρηγιάννης το 6ο κύμα της πανδημίας τόνισε ότι εξελίσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές.

«Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική» ενημέρωσε ο καθηγητης της Περιβαλλοντικής Μηχανικής .

Επεξήγησε επίσης ο κ. Σαρηγιάννης: «Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακινήση του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις