«Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη»… Πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο 50χρονος που το 2012 έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη τρεις πίνακες, αμύθητης αξίας, μιλά πρώτη φορά για τη διάρρηξη και τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση η οποία τον έστειλε στη φυλακή.

« Πιστεύω ότι οποιονδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος», δήλωσε ο Γιώργος Σαρματζόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου.

O δράστης της κινηματογραφικής κλοπής υποστηρίζει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την παράνομη πράξη ήταν η επιθυμία του να μεγαλώσει τη συλλογή του, ενώ αρνείται ότι αυτά τα εννιάμισι χρόνια, προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες.

Η υπόθεση της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη είχε συγκλονίσει την ελληνική, αλλά και παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν το 2012 ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας της εθνικής πινακοθήκης και έκλεψε το «Γυναικείο κεφάλι», με αριθμό έργου 1.357, αναφορά του Picasso στη μούσα του Ντόρα Μάαρ, το οποίο φιλοτέχνησε το 1939 (δωρεά του καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό για την αντίστασή του στην Κατοχή), το έργο «Μύλος» (1905), από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν, και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του δέκατου έβδομου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο).

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σαρματζόπουλος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, πριν από ένα χρόνο, μετά τη σύλληψη και την απολογία του.

Στη συνέχεια, ο 6ος Τακτικός Ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, διά των συνηγόρων του, Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεωργίου Δρύλλη και διέταξε την αποφυλάκιση του με ηλεκτρονική επιτήρηση, χωρίς την επιβολή άλλων περιοριστικών όρων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις