Ο αμερικανός πρέσβης για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη συνοδεύοντας τον αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Η ανάρτηση του μητροπολίτη Άνθιμου στο Facebook

Αυτό που ενόχλησε τον μητροπολίτη ήταν η εμφάνιση του πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».

«Ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Κάτω από αυτή την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια που «υπερασπίζονται» τον Τσούνη, λέγοντας πως «σημασία έχει η ουσία της επίσκεψης και όχι η ενδυμασία», ενώ άλλοι υποστήριξαν πως καλύτερο θα ήταν να έχει μια πιο «καθώς πρέπει» εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο πρέβης εμφανίζεται πολύ συχνά casual αλλά η προσέγγιση του Σεβασμιότατου έχει να κάνει περισσότερο με το LGBTQ friendly του κ. Πρέσβη και όχι από την επισημότητα ή μη του ενδύματος.

Συγκεκριμένα τα pride beach είναι πάρτι που γίνονται ανά τον κόσμο ως μία θερινή εκδοχή των pride παρελάσεων του χειμώνα στις πόλεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις