Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο βήμα του μάρτυρα είχε κληθεί η Μάγδα Φύσσα, αλλά το δικαστήριο, ελλείψει μικροφώνων, δεν προχώρησε στην εξέταση της.

Το ζήτησαν και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, που δήλωσαν ότι πήραν διαβεβαίωση από το Διευθύνοντα το Εφετείο ότι θα επιλυθεί το θέμα των μικροφώνων στην επόμενη συνεδρίαση.

Λίγο πριν είχε αναπτύξει τις απόψεις του ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος χαρακτήρισε τη δίκη πολιτική και δήλωσε «αμετανόητος εθνικιστής».

Την ώρα που αποχωρούσαν οι κατηγορούμενοι Κασιδιάρης και Λαγός, η πλευρά των θυμάτων φώναξε συνθήματα, μέσα στο δικαστήριο, όπως: «O Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» και «Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Το δικαστήριο όρισε τις δικασίμους για τον Οκτώβριο, που θα είναι στις: 7, 10, 12, 17, 19, 2 και 24 του μήνα.

Ένταση

Με εντάσεις ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη των κατηγορουμένων για ένταξη στη Χρυσή Αυγή όπου για μια ακόμη φορά συνεπλάκησαν φραστικά φίλοι του Παύλου Φύσσα και υποστηρικτές της ΧΑ.

Συγκεκριμένα σε διακοπή της δίκης φίλοι των Κασιδιάρη και Λαγού φώναξαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου» με την πλευρά Φύσσα να απαντά «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι με τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και κάθισαν στο εδώλιο. Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Η πλευρά Λαγου έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου. Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις