Ξεκάθαρη θέση υπέρ της κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας πως αυτή η κυριαρχία  είναι αδιαπραγμάτευτη, πήρε ο εκπρόσωπος του State Department σε ερώτημα που του τέθηκε για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, τόνισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη στάση είχε πάρει εκ νέου το State Department πριν λίγα 24ωρα. Ξεκάθαρη θέση απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας πήρε ο εκπρόσωπος του State Department, τονίζοντας πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται, όπως ισχύει για όλες τις χώρες.

Το μήνυμα του εκπροσώπου του State Department αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας λέει χαρακτηριστικά:  “Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά ΔΕΝ αμφισβητείται”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις