Τραπεζοκαθίσματα: Την παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 της δυνατότητας των καταστημάτων εστίασης να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους πέραν του προβλεπόμενου στην άδεια, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και Οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου επωνυμία Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 και προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο του 2020 έχει επιτραπεί στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς την καταβολή τέλους στον οικείο δήμο, λόγω πανδημίας. Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέφθηκε ώστε να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στα καταστήματα εστίασης και να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ζητήσει επίμονα να δοθεί παράταση, καθώς, όπως επισημαίνουν, σε πολλές περιοχές θα χρειαστεί να γίνει σύγκρουση με τους επαγγελματίες για να επιβληθεί ο περιορισμός την ώρα που συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες. «Είναι σαν να λες σε ένα κατάστημα, χθες μπορούσες να έχεις 100 πελάτες, αλλά από σήμερα θα μπορείς να έχεις 50», σημειώνει δήμαρχος τουριστικής περιοχής. Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών, ειδικά στις περιοχές όπου η κίνηση ξένων επισκεπτών καλά κρατεί, τις τελευταίες ημέρες πίεζαν τους δημάρχους «να κάνουν ό,τι μπορούν».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις