Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 30/9, στο Βόλο. Μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 45 ετών, εισέβαλε στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να καθυβρίζει χυδαία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και να τους απειλεί.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ εκπαιδευτικός του σχολείου, ήταν προφανές πως δεν υπήρχε καμία δυνατότητα συνεννόησης με τη γυναίκα, η οποία φώναζε ότι έβριζαν αυτή και το παιδί της.

Ωστόσο, από ό,τι διαπιστώθηκε, η γυναίκα δεν έχει παιδί που να φοιτά τώρα ή να έχει φοιτήσει στο παρελθόν στο εν λόγω σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί απομάκρυναν τη γυναίκα από τον χώρο και ενημέρωσαν για το περιστατικό την Αστυνομία, η οποία τους έδωσε και σχετικές οδηγίες, πώς να ενεργήσουν σε περίπτωση που επιστρέψει, όπως και τελικά έγινε.

Μία ώρα αργότερα, περί τις 10:30 επέστρεψε στο σχολείο, όπου λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και περιπολικό της Αστυνομίας, με την έλευση του οποίου, τα πνεύματα ηρέμησαν και η γυναίκα οδηγήθηκε στο Τμήμα.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου, Ευριπίδης Κολτσιδόπουλος ενημέρωσε με e-mail τους γονείς για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας ότι οι μαθητές είναι απόλυτα ασφαλείς.

Να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί, αλλά και η Αστυνομία, δεν επιβεβαιώνουν κάποιες αναφορές παιδιών ότι η γυναίκα κρατούσε μαχαίρι.

σχολείο

φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις