Ανάστατοι οι κάτοικοι των Σερβίων και ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου παρακολουθούσαν τις πύρινες φλόγες να καταστρέφουν το κτήριο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του κέντρου της ιστορικής πόλης, με την Πυροσβεστική να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:45 και έσβησε περί τις 03.15,

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Καταστράφηκαν στέγη και αρχείο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την οροφή του κτηρίου του δημαρχείου Σερβίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, φέρεται να έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα αρχείου στο γραφείο του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου, ενώ σημαντική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί πολύτιμα οθωμανικά φιρμάνια και αρχεία.

Ωστόσο, ευτυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζημιά στον χώρο του ληξιαρχείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αντικειμένων αξίας και των εγγράφων που υπήρχαν στον χώρο.

Να σημειωθεί πως ήδη εκφράζεται η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι.

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του προανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Κοζάνης, με το πιθανότερο σενάριο η φωτιά να ξεκίνησε από τον χώρο του κεντρικού server του Δήμου Σερβίων, ίσως από βραχυκύκλωμα.

«Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά λόγω της φύσης των υλικών και της παλαιότητας του κτηρίου»

Δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, Κώστα Μαυροματίδη:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις