Μαλαματίνα: Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα από τις 06.00 το πρωί εργαζόμενοι της οινοποιίας Μαλαματίνα έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη.

Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Την Παρασκευή 7/10 θα πραγματοποιηθεί απογευματινό συλλαλητήριο στις 18:30 μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43).

Η νέα κινητοποίηση γίνεται κατά των δύο νέων απολύσεων, στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία.

Τελευταίες απολύσεις ήταν αυτή του Γ. Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και του Α. Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου Οδηγών – Πωλητών Β. Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φραγγίδης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη για 3 χρόνια δίνοντας το 20% του μισθού τους για να σωθεί η εταιρεία και στήριξαν το σχέδιο εξυγίανσης, και τώρα αντιμετωπίζουν αχαριστία.

Στο σημείο βρίσκονται και εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Στο σημείο βρίσκεται και κλούβα των ΜΑΤ η οποία έχει κλείσει τον κεντρικό δρόμο στο Καλοχώρι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις