Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Η πορεία της πανδημίας θα δείξει αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή ή όχι, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (03.10.2022) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το δεδομένο, είπε ο υπουργός Υγείας, είναι ότι όσοι έχουν βγει σε αναστολή γιατί δεν εμβολιάστηκαν, θα παραμείνουν έως το τέλος του χρόνου αλλά το θέμα θα επανεξεταστεί μέσα στον Οκτώβριο και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Για τα εμβόλια

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πότε θα ξανακάνουμε εμβόλιο, γιατί πρέπει να δούμε τι ανοσία θα δημιουργήσουν αυτά τα εμβόλια και δεν ξέρουμε την πορεία της πανδημίας. Φαίνεται ότι σιγά σιγά πάμε και στα εμβόλια στην κατεύθυνση που υπάρχει και στη γρίπη, δηλαδή στο ετήσιο εμβόλιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και στην πορεία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις