Ναυάγιο στα Κύθηρα: Την ώρα που το Λιμενικό Σώμα δεν δίνει κανέναν νεκρό στο ναυάγιο των Κυθήρων παρά μόνο αγνοούμενους, ο δήμαρχος του νησιού Σταύρος Χαρχαλάκης κάνει λόγο για νεκρούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN, «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 – 20 μέτρα.

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Χαρχαλάκης.

Κάτοικος του νησιού μίλησε στο Open και χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη (σ.σ.: την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε). Δεν περιγράφεται. Δεν περιγράφεται», δήλωσε ο Γ. Πρωτοψάλτης και πρόσθεσε: «Είναι λίγο έξω από το λιμάνι είναι όμως ίσως το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να πέσει. Είναι λίγο έξω από το λιμάνι αλλά είναι ψηλά τα βράχια, είναι ένας μικρός ορμίσκος που οδηγήθηκαν μέσα και δεν θα μπορούσαν να φύγουν από πουθενά, να σωθούν από πουθενά αν δεν γινόταν όλη αυτή η τεράστια κινητοποίηση από τους ντόπιους εδώ», συνέχισε. «Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται», είπε ακόμα σχολιάζοντας το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN και συνέχισε: «Δεν μπορούσαν να κρατηθούν γιατί τους χτυπούσαν τα κύματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις