Δίκη Φιλιππίδη: Με την κατάθεση της ηθοποιού Θάλειας Ματίκα συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός κλήθηκε από την εισαγγελέα, προκειμένου να περιγράψει τι συνέβη στις πρόβες της παράστασης «Στις κουζίνες», το 2008 στο θέατρο Ήβη, όπου η πρώτη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά.

«Εγώ συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον «Μπακαλόγατο». Την πρώτη καταγγέλλουσα τη γνώρισα ως κόρη της Ε.Τ. που ερχόταν στο καμαρίνι. Έμεινα δυο χρόνια στην παράσταση, 2007-2009».

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;
Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.
Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…
Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.
Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;
Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.
Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;
Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.
Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος.
Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Τι είπε η Θάλεια Ματίκα

«Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κόρη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της» σημείωσε η ηθοποιός και συμπλήρωσε σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου:

«Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;
Μάρτυρας: Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.
Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;
Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είμαστε πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησε στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππίδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις