Ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη από το έντονο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε το νησί παρείχε το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική. Όπως αναφέρθηκε, η ένταση της κακοκαιρίας ήταν πέραν των προβλέψεων και επισημάνθηκε ότι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας, καθώς τα φαινόμενα επεκτείνονται τόσο στην Κρήτη, όσο και σε Κάσο, Κάρπαθο, Καστελόριζο και Ρόδο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός και πως αγνοείται η τύχη μιας γυναίκας. Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για άλλον αγνοούμενο.

«Λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου ακραία πλημμυρικά φαινόμενα σε Ηράκλειο και Λασίθι. Το κέντρο επιχειρήσεων έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα» τόνισε αρχικά ο κύριος Αρτοποιός και πρόσθεσε πως «η σφοδρότητα του φαινομένου ξεπέρασε τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις».

Για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του σημείωσε: «Οι Πυροσβέστες ανέσυραν έναν άνδρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιωτικό αυτοκίνητο ενώ σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Υπάρχει αγνοουμένη στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους αγνοουμένους».

Επίσης τόνισε ότι σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα από περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου. Οι εννέα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Σητείας, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτή τη στιγμή μετατοπίζεται ανατολικότερα και ξεκαθάρισε ότι σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, για ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Για την προετοιμασία των Αρχών σημείωσε ότι: «Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή μετά το έκτακτο δελτίο καιρού από την μετεωρολογική υπηρεσία και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα… Όλα τα φαράγγια του νησιού έκλεισαν από χθες και ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες για να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις