Κακοκαιρία Κρήτη: Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα, που στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές στην περιοχή Αγία Πελαγία στην Κρήτη.

Σήμερα, Δευτέρα 17/10, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πλημμύρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλήνας ζητεί να διερευνηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια:

  • για τη διπλή ανθρωποκτονία,
  • για σωματικές βλάβες και
  • για πλημμύρα

Δύο νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές

Το πρωί της Κυριακής, 16/10, οι δύτες εντόπισαν το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας, τη γυναίκα που αγνοείτο την ώρα που προσπαθούσε να βγει από αυτοκίνητο το οποίο είχε εγκλωβιστεί στο αντιπλημμυρικό έργο.

Η 49χρονη ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητου του 50χρονου που επίσης βρέθηκε νεκρός μία ημέρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος διατηρούσε σπίτι στην Αγία Πελαγία και έφυγε από το Ηράκλειο μαζί με την 50χρονη προκειμένου να πάνε για καθαρισμό του σπιτιού και για κάποιες άλλες εργασίες.

«Εγώ την είδα πρώτος, μετά την είδαν και τα παιδιά και είπαν αυτή είναι», είπε συγκλονισμένος ο σύζυγος του θύματος. (Διαβάστε σχετικά)

Βιβλική καταστροφή

Καταστήματα και σπίτια βουτηγμένα κυριολεκτικά στη λάσπη, δεκάδες αμάξια κατέληξαν στην θάλασσα μετά την κακοκαιρία.

Στην Αγία Πελαγία και τη Σητεία καταγράφονται εικόνες «βιβλικής καταστροφής», όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό από drone που πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Τεράστια προβλήματα έχουν καταγραφεί στους οδικούς άξονες, ενώ και το αεροδρόμιο του νησιού πλημμύρισε και έμεινε κλειστό για αρκετές ώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις