Σε πρότυπο ξελίσσεται μία γυναίκα, η θέληση της οποίας ήταν αυτή που της άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή και από άστεγη, έφτασε να γίνει καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.

Ο λόγος για την Φωτεινή, η οποία για 18 ολόκληρα χρόνια ήταν χρήστης ναρκωτικών και άστεγη, Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και πήρε την μεγάλη απόφαση για αλλαγή. Η Φωτεινή ζούσε στην απόλυτη εξαθλίωση, κοιμόταν στους δρόμους, χωρίς καμία βοήθεια, όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη.

Μεγάλωσα από τα 2μισι χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου. Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει. Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας» εξομολογήθηκε η ίδια.

Για 11 μήνες η Φωτεινή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών. Αφορμή για να επιστρέψει και πάλι στη ζωή της ήταν ο θάνατος του συζύγου της από υπερβολική δόση. Αυτά ήταν τα δύο σημαντικά γεγονότα που λειτούργησαν ως αφύπνιση για εκείνη.

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και ξεκίνησα να κάνω χρήση… πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από τη συνεχή βελτίωση. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα Κοινωνιολογία, έκανα μεταπτυχιακό» αποκάλυψε η Φωτεινή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις