Στην επιβεβαίωση πως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 19χρονο προχώρησε μία πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου». Είναι η υπόθεση του 19χρονου που βρίσκοταν στη θάλασσα σε κάποια από της εκδρομές που είχε οργανώσει η δομή.

Η 18χρονη Χριστίνα εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις. Έχοντας φύγει από δομή της Κιβωτού, η νεαρή είπε πως το στέλεχος είχε ιδιαίτερη «αδυναμία» στον 19χρονο, που με την καταγγελία του άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τη ΜΚΟ.

«Έχω δει στη θάλασσα να τον πιάνει και να τον πετάει σαν παιχνίδι, να τον πιάνει και να τον σηκώνει, βάζοντας το χέρι του μέσα από το μαγιό του», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο 19χρονος της είχε αποκαλύψει το περιστατικό τότε, αλλά της είχε ζητήσει να μην μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό.

«Ζητούσε από τον… άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο…, κανένα άλλο παιδί. Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, ‘Ήπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε ήταν κι ο 19χρονος», πρόσθεσε η 18χρονη.

Οι τρεις δικηγόροι που είπαν «ναι» στο ζευγάρι Πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας Σταματίας – Ποιοι είπαν «όχι»

Γνωστό έγινε το υπερασπιστικό σχήμα των δικηγόρων, που ανέλαβαν την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και άλλους εμπλεκόμενους από τη δομή, που ενδέχεται να κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων, αναλαμβάνουν οι δικηγόροι Θρασύβουλος Κονταξής, Αναστάσιος Τριανταφύλου και Γεώργιος Κότσος. Μάλιστα, η δικηγορική ομάδα, που επρόκειτο να αναλάβει την εκπροσώπηση του πατέρα Αντωνίου ήταν άλλη αρχικά και αποτελείτο από τους γνωστούς δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο, Γιάννη Παγουρόπουλο και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο (σ.σ. ο γνωστός δημοσιογράφος).

Την ίδια ώρα, ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Η συνάντηση με τους νομικούς φέρεται να έγινε σε σπίτι που διαμένουν προσωρινά ο πάτερ Αντώνιος με την πρεσβυτέρα, με την τελευταία να διαχειρίζεται τις επαφές με δικηγορικά γραφεία.

Σημειώνεται, ότι οι δυο τους βρίσκονταν «εξαφανισμένοι» μετά την κοινή τους συνέντευξη την περασμένη Παρασκευή στην ΕΡΤ. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης σε επικοινωνία που είχε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR μαζί τους, ο πάτερ Αντώνιος φέρεται να είπε αναφορικά με τις εξελίξεις:

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;».

«Νοίκιαζαν» παιδιά ως εργάτες γης – Κρατούσαν τις αμοιβές

Κι ενώ το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τα όσα καταγγέλλονται για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, άλλη μία αποκάλυψη έρχεται στο φως, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι τα παιδιά είχαν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργαλεία εξυπηρετήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, άνθρωπος που εργαζόταν για τη δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στη Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των περιοχών εκεί.

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του Κόσμου σε μορφή χορηγίας.

Μάλιστα, προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη, η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Δεύτερον, περίπου 115 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι ο τζίρος της Κιβωτού του Κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια και από αυτά ο Εισαγγελέας διερευνά ήδη τα 89 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις