Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν, την Παρασκευή, σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον δήμο Καλαμάτας, κατόπιν παραγγελίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Η διοικητική υπάλληλος που συνελήφθη, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον τελικά ανήκει το όπλο που εντοπίστηκε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η διοικητική υπάλληλος υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ένα περίστροφο, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτήριο όπου στεγάζεται η δομή.

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλες τις δομές και σε 15 στελέχη

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία εστιάζεται σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στη δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χθες, Πέμπτη, έγινε παρόμοια έρευνα στη δομή της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Καλαμάτα βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων ορισμένες αποδείξεις και τιμολόγια της «Κιβωτού», του μηνός Νοεμβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρόμοιες αποδείξεις είχαν εντοπιστεί και σε κάδο απορριμμάτων στη Χίο.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες ασφάλειας ύστερα από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού» σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία η οποία έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις