Από το πρωί της Δευτέρας διεξάγεται έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, αλλά και στενών συγγενών τους. Οι Αρχές εστιάζουν σε τρία σπίτια, στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις συναλλαγές τόσο της ΜΚΟ όσο και των επικεφαλής της.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει η μεζονέτα της Ραφήνας. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το “Live News”, σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και όχι της «Κιβωτού».

Πέρα όμως από αυτή τη μεζονέτα, υπάρχει και δεύτερη που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνης. Η μεζονέτα αγοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο.

Η αγορά της είναι το 2007, με τον πατέρα Αντώνη να αγοράζει μαζί με το διαμέρισμα και τη θέση πάρκινγκ 15 τ.μ. Στη συνέχεια πωλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού» που ήταν στενός συνεργάτης του.

Ακολούθως, η μεζονέτα έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόκειται για το πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που μάλιστα τον πάντρεψε τον Αύγουστο του 2021 ενώ στη συνέχεια στα κοινωνικά δίκτυα εικονίζεται σε ταξίδια στις Μαλδίβες και το Ντουμπάι.

Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας [vid]

Τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένει η Εισαγγελία για να κρίνει αν θα ξεκινήσει νέα έρευνα

Στα χέρια της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι το «κλειδί» για μεγάλο μέρος των κατηγοριών που ενδεχομένως θα βαρύνουν τον πατέρα Αντώνιο. Και αυτό γιατί, τα περισσότερα από τα αδικημάτων που θα διερευνηθούν, προϋποθέτουν την υποβολή μήνυσης την οποία μπορεί να καταθέσει μόνο το νέο Δ.Σ της δομής.

Οι φάκελοι με τα οικονομικά της «Κιβωτού», μετά τις εφόδους που έγιναν σε διάφορες δομές σε όλη τη χώρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του εισαγγελέα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης εκτιμάται ότι θα μπει η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά δεν αποκλείεται να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης ή της απάτης στην περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος «δείξει» προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της «Κιβωτού» έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση μέσα σε ένα τρίμηνο από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», κλήθηκε και κατέθεσε στις εισαγγελείς ανηλίκων που συνεχίζουν την έρευνά τους. Ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών όπως φαίνεται να έχουν κάνει σε καταθέσεις τους και άλλοι πρώην συνάδελφοι του στη δομή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις