Ανησυχία έχει προκαλέσει η δήλωση του Άκη Τσελέντη (29/11) «Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες» καθώς η περιοχή έδωσε το 1981 δυο πολύ ισχυρούς σεισμούς μέσα σε λίγες ώρες της τάξης των 6,7 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, πάνω από 500 τραυματίες να τραυματιστούν και κάπου 23.000 σπίτια να υποστούν ζημιές.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ρωτήθηκε και σήμερα Τετάρτη (30/11) για το θέμα και επέμεινε να εκφράζει την ανησυχία του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι: «Οφείλω να μελετάω περιοχές κοντά σε αστικά κέντρα που μαζεύουν ενέργεια. Έχω “χάσει τον ύπνο μου” από την ανησυχία για το τι μπορεί να δώσουν τα ανενεργά εδώ και καιρό ρήγματα. Ο ανατολικός Κορινθιακός έχει 40 χρόνια να δώσει μεγάλο σεισμό. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια έξαρση και επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, θα έχει επιπτώσεις και στην Αθήνα».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε βάλει ένα πολύ πυκνό δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή, έχουμε μάλιστα πάρει και με την υποστήριξη της Motor Oil Hellas και έχουμε βάλει και επιπλέον 25 σταθμούς. Έχουμε βάλει και σταθμούς ανίχνευσης ραδονίου. Το ραδόνιο είναι ένα αέριο το οποίο βγαίνει πριν από μεγάλους σεισμούς και πιστεύουμε ότι θα δούμε αν είναι να γίνει κάτι έγκαιρα. Πάντως οι Αλκυονίδες είναι μια περιοχή από τις πολύ επικίνδυνες σεισμικά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις