Κιβωτός του Κόσμου: Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης, λόγω της θέσης που κατείχε στη ΜΚΟ, ώστε να διαπιστωθεί αν στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από το νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του Κολωνού – Πρεσβυτέρα: «Τα είχα για να τα μετρήσω»

Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τα χρήματα που βρέθηκαν από την Oικονομική Aστυνομία στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα, μέσα στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό. Το ποσό που περιείχε ήταν 350.000 ευρώ. Εκείνο, όμως, που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η «δικαιολογία» που είπε η πρεσβυτέρα όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πώς υπάρχουν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο: «Τα είχα για να τα μετρήσω»!, απάντησε.

Στους δε λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με αποκάλυψη του Live News, έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αυτά ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις