Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», προχώρησε σε μια δυσάρεστη ενημέρωση μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Νίκος Μπελαβίλας αποκάλυψε ότι Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στη σκιά του σοβαρού ατυχήματος, μετά από την κατάρρευση τμήματος της σκηνής σε σχολική πρόβα.

Η ανάρτηση του Ν. Μπελαβίλα αναφέρει:

Μία δραματική εξέλιξη: Διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Άμεση διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου επιβλήθηκε από το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη (αν υπάρχει) της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από από αποθηκευμένα υλικά κ.α. Για αυτό ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους πριν λίγα λεπτά. Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Πειραιά. Ένα πλήγμα βαριάς δυσφήμησης του κορυφαίου χώρου πολιτισμού της πόλης μας, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά θέατρα της χώρας. Και… ακόμη ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, άφησε αιχμές για τους υπεύθυνους παραγωγής της κεντρικής παράστασης που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο Θέατρο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου, που έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό» και για «αυθαίρετη επέκταση σκηνής», από κάποιον «επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

Η ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας και τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το πρωτοφανές περιστατικό της κατάρρευσης ενός τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κατά την διάρκεια πρόβας του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών, δείχνει πόσο τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και η έλλειψη θεσμικής εποπτείας, καταστούν επικίνδυνους τους δημόσιους χώρους για τους πολίτες.

Είναι δυνατόν να ευσταθούν οι δικαιολογίες από την μεριά της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, και συγκεκριμένα του κυρίου Βουράκη, προέδρου του ΟΠΑΝ, πως ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση τα στηρίγματα στη σκηνή, όταν για κάθε εργασία ή επέμβαση σε νεότερο διατηρητέο μνημείο, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Μπορεί να κάνει τελικά ο οποιοσδήποτε, ότι θέλει σ’ αυτή την χώρα;

Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής, που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό ανήλικων μαθητών; Είχε τηρηθεί η διαδικασία; Από τη μεριά του, το υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό θέατρο, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Έστειλε κάποιο κλιμάκιο για να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία, αφού πληροφορήθηκε το γεγονός; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί στην περίπτωση που οι παρεμβάσεις επέφεραν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο καταστροφή ή βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο;

Δεν αρκούν οι τυπικές συγγνώμες στους γονείς και τους μαθητές. Αναμένουμε εξηγήσεις για την αμέλεια που υποκρύπτει ένα τέτοιο ατύχημα και ζητάμε να αναζητηθούν άμεσα οι ευθύνες για όσα συνέβησαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις