Σεισμός στην Εύβοια: Οι δυο σεισμολόγοι διαφώνησαν έντονα με αφορμή τις δηλώσεις τους μετά το σεισμό στην Εύβοια, για τον οποίο οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει αν τα 5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 29/11, ήταν ο κύριος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχολίασε το «έχω χάσει τον ύπνο μου» του Άκη Τσελέντη.

Στον «αέρα» της εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA, πρώτος, εμφανίστηκε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα και χωρίς να κατονομάσει τον Άκη Τσελέντη, μίλησε για ανευθυνότητα.

«Δεν νομίζω πως όταν βρίσκεται μια περιοχή σε σεισμική διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση.

Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει: ότι η Πολιτεία έχει θεσμοθετημένα όργανα για να φέρνει κοντά τους επιστήμονες να συζητάνε. Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι», είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Το σχετικό απόσπασμα 1:30 πριν από το τέλος

Στη συνέχεια, καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο Άκης Τσελέντης, που απάντησε, με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Επειδή εγώ δεν αφήνω κάτι να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω επί του προσωπικού», είπε.

«Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις, απαιτεί να σε εξετάσουν και να κριθείς από μια διεθνή επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις μουμιλάμε για δίδυμους σεισμούς. Δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια. Γιατί δεν ενημερώθηκε η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου στην οποία λέει ότι είναι μέλος; Δεν είναι μέλος καμίας επιτροπής, όταν έχουμε οικειοποίηση τίτλων για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι ό,τι χειρότερο. Ακούμε ότι είμαστε διευθυντές του Γεωδυναμικού, ότι είμαστε ειδικοί στην UNESCO, αυτά είναι γελοιότητες.

Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να “μαζέψω” τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» είπε ο Άκης Τσελέντης.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ασυνεννοησία, γιατί ο ίδιος και ο Ευθύμιος Λέκκας (πρόεδρος του ΟΑΣΠ) είναι σε πλήρη ταύτιση. «Τώρα, το τι λέει ο κάθε παρατρεχάμενος απέξω για ένα λεπτό δημοσιότητας…».

Στην επισήμανση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου ότι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έχει τη δική του ιστορία στο χώρο, ο Άκης Τσελέντης απάντησε: «Μην το συνεχίζετε, σας παρακαλώ πολύ γιατί έχω πολλά να πω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις