Προβλήματα και στις αφίξεις πτήσεων έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία «Άριελ». Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της Lufthansa επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το αεροπλάνο έφτανε στο ένα μέτρο από το έδαφος, όμως ο πιλότος δεν έπαιρνε το ρίσκο να το προσγειώσει.

Πρόκειται για την πτήση της Lufthansa από Μόναχο για Αθήνα, με ώρα αναχώρησης 09:00 και άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:05. Όταν οι επιβάτες μπήκαν στο αεροπλάνο, ο πιλότος ενημέρωσε ότι ο καιρός στην Αθήνα είναι άστατος και κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπήρξαν αρκετές αναταράξεις με την είσοδο στο ελληνικό FIR.

Φτάνοντας πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πιλότος επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος δυο φορές χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Η περιπέτεια του Βασίλη Κικίλια

Αντίστοιχη πορεία είχε και το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επιστρέφοντας από Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν, για να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στις 13:15, όμως εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ανέμων, ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει τρεις κύκλους πάνω από τον αττικό ουρανό.

Ο υπουργός βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στο Ριάντ, καλεσμένος του Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργού Τουρισμού της χώρας, Ahmed Al Khateeb, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις