Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», μιας και σήμερα (01/12) ο 19χρόνος πρώην φιλοξενούμενος της δομής, ο οποίος πρώτος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος για σεξουαλική κακοποίησή του και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Οργάνωση, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που διενεργούν την έρευνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο νεαρός υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων, “φωτογραφίζοντας” τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού».

Ο 19χρονος κατέθεσε, επίσης, στους εισαγγελείς ότι πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. O τελευταίος φέρεται μάλιστα να μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Υπενθυμίζεται, ότι μια 18χρονη σήμερα κοπέλα, η Χριστίνα, πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού» εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του 19χρονου και το περιστατικό στη θάλασσα, που έχει καταγγείλει ο ίδιος.

Όπως είπε, το καταγγελλόμενο στέλεχος είχε ιδιαίτερη «αδυναμία» στον 19χρονο. «Έχω δει στη θάλασσα να τον πιάνει και να τον πετάει σαν παιχνίδι, να τον πιάνει και να τον σηκώνει, βάζοντας το χέρι του μέσα από το μαγιό του», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο 19χρονος της είχε αποκαλύψει το περιστατικό τότε, αλλά της είχε ζητήσει να μην μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό.

«Ζητούσε από τον… άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο…, κανένα άλλο παιδί. Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, ‘Ήπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε ήταν κι ο 19χρονος», πρόσθεσε η κοπέλα.

«Ο πατήρ Αντώνιος ήταν 8 ώρες κλεισμένος καθημερινά με τον γιο μου»

Την μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτου του Κόσμου για ασέλγεια συνάντησε η κάμερα του Open με την γυναίκα να αναφέρει πως εδώ και δύο ημέρες, από όταν το παιδί της άρχισε να δέχεται απειλές δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

Παράλληλα, ανέφερε πως όλα αυτά που συνέβαιναν τα γνώριζε. Ωστόσο ο γιος της τής είχε πει να μην μιλήσει γιατί φοβόταν.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ».

Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η γυναίκα είπε:

«Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του».

Ερώτηση: Με ποια δικαιολογία ήταν μαζί του 8 ώρες κλεισμένος;

«Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει», κατέληξε.

Πατέρας Αντώνιος: Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί

Την ίδια στιγμη, ο πατέρας Αντώνιος προχώρησε σε νέες δηλώσεις μέσω προσώπου του περιβάλλοντός του. Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει ακουμπήσει ποτέ παιδί.

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;», σημειώνει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση από την Κιβωτό του Κόσμου για την καταγγελία του 19χρονου

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας», είχε αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της στο άκουσμα της καταγγελίας.

Η Κιβωτός του Κόσμου «διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών, ούτε των γεγονότων, ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές».

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι κοινωνικές υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων», επισημαίνει η οργάνωση.

Και προσθέτει: «Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις