Ένα βίντεο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα με τη δράση του 36χρονου «τσαντάκια» που σκότωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ηλιούπολη από κάμερα ασφαλείας.

Η 83χρονη κινείται σε δρόμο της Ηλιούπολης στις 10 Νοεμβρίου και ο δράστης την πλησιάζει με τη μηχανή, όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο σταματάει. Στη συνέχεια συνεχίζει τη διαδρομή του και μερικά μέτρα μακριά, θα επιτεθεί στην ηλικιωμένη και θα της αρπάξει τη τσάντα. Από τη συμπλοκή, η γυναίκα θα καταλήξει στο έδαφος, θα χτυπήσει στο κεφάλι και δύο ημέρες αργότερα θα καταλήξει, ως αποτέλεσμα του τραυματισμού της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν από αυτό το βίντεο να ταυτοποιήσουν το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής στην Ηλιούπολη. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Από τη σχετική έρευνα των αστυνομικών, ο 36χρονος αλλοδαπός το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία χρησιμοποίησε το επόμενο πρωί για τη διάπραξη ακόμα μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος πεζής ηλικιωμένης, από την οποία προκλήθηκε ο βαρύς τραυματισμός της (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων).

Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις