Βόλος: Η γυναίκα βίωσε τον απόλυτο τρόμο όταν 39χρονος επιχείρησε να τη σκοτώσει με αλυσοπρίονο, την ώρα που βρισκόταν στην δουλειά της, την Παρασκευή, 3/12.

Η 58χρονη κηπουρός του Δήμου Βόλου μίλησε για την τρομακτική εμπειρία που είχε στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

«Συνειδητοποίησα τι αντικρίζει ένας άνθρωπος πριν τον σκοτώσουν. Βλέπει απέναντί του τον φονιά του αδίστακτο, με το βλέμμα θολό. Να μην ακούει. Να μην καταλαβαίνει τίποτα, τίποτα. Εγώ έζησα με τη βοήθεια της Παναγίας», είπε χαρακτηριστικά.

Όλα συνέβησαν στο πάρκο «Μελαγκόμα» στην περιοχή της Βαμβακουργίας, όταν η γυναίκα – ενώ κούρευε χόρτα – δέχθηκε απρόκλητη επίθεση πίσω από την πλάτη της.

Η κηπουρός είχε αφήσει το χορτοκοπτικό πίσω της και είχε πάρει το αλυσοπρίονο για να κόψει ένα κλαδί που εμπόδιζε τις εργασίες.

«Ήμουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν. Πίσω σας, προσέξτε, μου φώναζαν. Παναγία μου, τι λένε; Σκέφτομαι. Και σηκώνομαι. Όπως γυρνάω προς το μέρος του βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό», περιγράφει.

«Έτσι όπως γύρισα κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. Τι κάνεις; Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα τον διακόπτη», συνεχίζει η 58χρονη.

Ο 39χρονος δράστης το μόνο που έκανε ήταν να βρίζει και να μιλά χωρίς να βγαίνει νόημα. Η εργαζόμενη κατάλαβε ότι μάλλον ενοχλήθηκε από τις εργασίες κοπής χόρτων. «Δεν θες να κόψουμε τα χόρτα; Δεν θα τα κόψουμε», έλεγε προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει και να απομακρυνθεί από κοντά του.

Ξαφνικά, μία γυναίκα τράβηξε την 58χρονη και της είπε να μπει στο σπίτι τους, όπου κλειδαμπαρώθηκε. Ο 39χρονος την κυνήγησε και πέταξε προς το μέρος της το αλυσοπρίονο. Στη συνέχεια περιφερόταν με μανία κοντά στο σπίτι και έσπαγε μηχανήματα φωνάζοντας.

Η 58χρονη ενημέρωσε, μέσα από το σπίτι, τον προϊστάμενό της και εκείνος με τη σειρά του τον αντιδήμαρχο Πρασίνου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και προσήγαγε τον 39χρονο στο τμήμα, όπου στη συνέχεια κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση και θα δικαστεί αύριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις