Την θέσπιση Ταμείου Αλληλεγγύης από το κράτος ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ώστε οι οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν.

«Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action 24 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Υποφάντη και Μιλένα Ηλιοπούλου ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

Η πρόταση αυτή ήρθε, μετά από την μη ανταπόκριση της Πολιτείας σε επιστολή που απέστειλαν εννέα οικογένειες παιδιών που έχασαν αποτρόπαια τη ζωή τους, μέσα από την οποία ζητούσαν να βρεθεί λύση στα ανυπέρβλητα έξοδα, που αντιμετωπίζουν μέσα από τις δικαστικές μάχες που δίνουν, αλλά και από την προσπάθεια να συντηρήσουν τα μέλη που έμειναν πίσω, μετά το φευγιό των ανθρώπων τους.

Η επιστολή εστάλη αρχικά στις 18 Ιουλίου 2022 με παραλήπτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τα συναρμόδια Υπουργεία. Σ’ αυτή ζητούσαν μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ κατέθεταν μέσα από την εμπειρία τους και προτάσεις αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων, που αντιμετωπίζουν όσοι συνεχίζουν να ζουν μετά την τραγική απώλεια των συγγενών τους.

Η μητέρα της Ελένης. Κούλα Αρμουτίδου  εξέφρασε το παράπονό της για το σπάσιμο των ισοβίων τονίζοντας: Πρωτόδικα ξεκίνησε το δικαστήριο σε 17 δίκες βιώσαμε τον κατασπαραγμό του παιδιού μας και τελικά ποιος δικάζεται ο δολοφόνος ή το θύμα; Το ίδιο το παιδί. Και να ξεκινάει στο Εφετείο άλλη μια επώδυνη διαδικασία με αλλεπάλληλες αναβολές. «Το να βιώνεις τον θάνατο του παιδιού σου στο δικαστήριο είναι μαρτύριο. Ντροπή και μόνο ντροπή αισθάνομαι και αίσχος» τόνισε.

«Βιώνουμε το μαρτύριο της δικαστικής σταγόνας» είπε με τη σειρά του ο Γιάννης Τοπαλούδης προσθέτοντας ότι «κανείς από ανάλγητο διαχρονικά κράτος δεν βρέθηκε δίπλα μας. Κι αν δεν μπορεί να κάνει κάτι η Πολιτεία είμαστε εδώ με τη συμπαράσταση φίλων να δημιουργήσουμε κάτι που να βοηθάει τις οικογένειες. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό».

«Την επιστολή μας την έχουν ερμητικά κλεισμένη στα συρτάρια τους γιατί δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν θρηνούν αυτοί. Το παιδί μας είναι ένας αριθμός όπως και τα άλλα κορίτσια των γυναικοκτονιών. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε Ταμείο και θα υποκαταστήσουμε το ίδιο το Κράτος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις