Δικαιοσύνη ζητά ο πατέρας του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη από τη Θεσσαλονίκη, για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με θύμα το γιο του.

Ενόσω ο ανήλικος Ρομά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ο πατέρας του απειλεί ότι θα «απαντήσει με το ίδιο νόμισμα».

Όπως υποστηρίζει, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο θα πρέπει να προφυλακιστεί, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει βεντέτα. Μάλιστα, έβαλε στο «στόχαστρό» του τα παιδιά του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Θα κάνω τα ίδια στα παιδιά του»

«Λίγα κάναμε. Μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω και ‘γω πού θα φτάσω» ανέφερε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά και συμπλήρωσε: «Έχει δυο παιδιά αυτός (σ.σ. ο αστυνομικός) και εγώ θα κάτσω να μεγαλώσουν τα παιδιά του; Μόνο άμα με πάρει ο Θεός».

Παράλληλα, όταν δημοσιογράφος του ζήτησε να διευκρινίσει τα όσα είπε, εκείνος ξεκαθάρισε ότι θα επιτεθεί εναντίον των παιδιών του αστυνομικού.

«Μεγαλώνει δυο παιδιά. Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει και αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να μην τον καταδιώξουν – Οι διάλογοι με την Αστυνομία

Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μιας και στο φως της δημοσιότητας έχουν βγει οι διάλογοι της Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου.

Δεν ήθελαν να το συνεχίσουν

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο υπάλληλος του βενζινάδικου ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ήθελε να γίνει καταδίωξη του δράστη και να θεωρηθεί ως μη γενόμενο το περιστατικό.

«Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Μάλιστα, ο υπάλληλος ζητά από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μεταβιβάσει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν εντός του βενζινάδικου και έσπευσαν να τον καταδιώξουν, πως ακόμα και αν τον συλλάβουν να τον αφήσουν ελεύθερο.

«Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν» υπογράμμισε ο υπάλληλος στη συνομιλία του με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνομιλία:

Άμεση δράση: Άμεση δράση, παρακαλώ

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι καλησπέρα σας

Άμεση δράση: Καλησπέρα.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Εργάζομαι στο βενζινάδικο Νέα Μοναστηρίου 111

Άμεση δράση: Παρακαλώ κύριε

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ήρθε ένας Ρομά και έβαλε 30 ευρώ καύσιμα και έφυγε παρεμπιπτόντως ήτανε μία ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά. Εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπαν να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Άμεση δράση: Να ανοίξουμε κάρτα ναι, για να ενημερωθούν. Οπότε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Μπράβο.

Άμεση δράση: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Άμεση δράση: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Άμεση δράση: Τώρα έγινε αυτό;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Άμεση δράση: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη πήγε απλά. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Άμεση δράση: Άρα δεν θέλετε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις