Κακοκαιρία Πέλλα: Στο δήμο Αλμωπίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, άρχισαν να υποβάλλονται αιτήσεις για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών λόγω φυσικών καταστροφών. Ο μεγάλος όγκος νερού, τα φερτά υλικά προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα σε υποδομές, δρόμους και γεωργικές καλλιέργειες.

Η δημοτική αρχή Αλμωπίας, με ανακοίνωσή της, ζητεί από τους δημότες να καταθέτουν τις αιτήσεις από σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, προτρέποντας τους πληγέντες για την όσο το δυνατό ταχύτερη υποβολή του αιτήματός τους.

Παράλληλα, συγκροτήθηκαν κλιμάκια υπαλλήλων για την άμεση καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή της Δευτέρας (23.01.2023). Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοινώθηκαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του δήμου Αλμωπίας, οι ιδιοκτησίες των οποίων έχουν πληγεί και χρειάζονται άμεση προσωρινή διαμονή ή άμεση συνδρομή συνεργείων του δήμου για την άρση εμποδίων πρόσβασης από τις ιδιοκτησίες τους.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. συγκάλεσε ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, μετά τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που πλήττουν το δήμο Αλμωπίας.

Αλμωπία: Σύγκλιση Δημοτικού συμβουλίου ζητάει η αντιπολίτευση

(φωτό pellanews)

Ο κ. Μπάτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κακοκαιρία» και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στο δήμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις.

Εφόσον κοπάσει η κακοκαιρία, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις