Η βροχόπτωση που έπληξε την Αθήνα, την Πέμπτη, είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ των πλείστων προβλημάτων που προκάλεσε, να πλημμυρίσει νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα με τα παιδιά να απομακρύνονται άρον άρον.

Στο εν λόγω σχολείο έχει συμβεί ξανά, καθώς είναι η 3η φορά που πλημμυρίζει. Όμως, οι αρμόδιοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται, καθώς ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, εκτίμησε πως υπάρχει βελτίωση αφού, την προηγούμενη φορά που πλημμύρισε το σχολείο, η κατάσταση ήταν χειρότερη. Μάλιστα, υποβάθμισε τη σημασία του περιστατικού, λέγοντας: «Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Δεν πνίγεται κανένας με μισό πόντο νερό. Δεν κολυμπάμε στο μισό πόντο».

Κακοκαιρία στην Αττική: Πλημμύρισε το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας – Προβλήματα και στο 3ο Δημοτικό στο Πανόραμα Βούλας

«Κατ’ αρχήν, δεν έχουμε την ίδια κατάσταση με τις φωτογραφίες του 2021. Τότε ήταν οι ίδιες ημέρες με το λεωφορείο, που λέγατε νωρίτερα άκουγα τη σύνδεση, στα σύνορα με το Παλαιό Φάληρο. Ήταν η περίοδος που δεν είχε συνδεθεί ο συλλεκτήρας αγωγός της περιφέρειας. Αυτό έχει πλέον γίνει. Οι Τζιτζιφιές είναι πιο στεγνές από ποτέ» δήλωσε αρχικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας.

Στην ερώτηση εάν θεωρεί φυσιολογικό ένα σχολείο να πλημμυρίζει για τρίτη φορά σε 1,5 χρόνο απάντησε: «Κοιτάξτε, επειδή μου κάνετε μία κλειστή ερώτηση, θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω. Η πλημμύρα η σημερινή, σε ένα σχολείο που είναι στις Τζιτζιφιές, στο πιο χαμηλό ίσως σημείο του λεκανοπεδίου. Αν βγάλετε την κάμερα να δείτε τον ορίζοντα, θα δείτε ότι είμαστε κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Για λίγο καλύφθηκε το δάπεδο.

»Το σχολείο, ενώ συνεχίζεται η βροχή, είναι στεγνό. Αύριο θα έρθουν τα παιδιά. Θέλω να πω ότι πράγματι πλημμύρισε, πράγματι για προληπτικούς λόγους, μιλάμε για νήπια, τα παιδιά τα απομακρύναμε. Υπάρχει μία βελτίωση. Μας αρέσει που αναγκαστήκαμε να διώξουμε τα παιδιά; Όχι βέβαια. Αλλά τα παιδιά έφυγαν αφού είχε χτυπήσει το 112».

«Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Δεν πνίγεται κανένας με μισό πόντο νερό. Δεν κολυμπάμε στον μισό πόντο. Καλά κάνετε και λέτε. Και πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα, όμως σήμερα, η κατάσταση ήταν ανεκτή. Θα κάνουμε περαιτέρω ενέργειες. Τα φρεάτια ήταν ανοιχτά» πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις