Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν βρέθηκε από τις αστυνομικές Αρχές η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, για την οποία είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή προκειμένου να καταθέσει για όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Υπενθυμίζεται πως η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν έφυγε από τη ζωή, μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί, ώστε να δώσει κατάθεση στη δίκη.

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η Χρύσα Τοσλούκου πρέπει να δώσει τη μαρτυρία της για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη «Τάγματος εφόδου» της εγκληματικής οργάνωσης. Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί, όπου και της επιδόθηκε κλήση. Όμως, δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής της το οποίο είχε οριστεί να εκτελεστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, η κα Τοσλούκου δεν εντοπίστηκε. Από εδώ και στο εξής, το πιθανότερο σενάριο είναι το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

«Φώναζαν ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε» κατέθεσε μάρτυρας

Στη σημερινή δίκη, έγινε η κατάθεση ενός φίλου του Παύλου Φύσσα, που βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλι την επίμαχη νύχτα.

«Ήταν κάποιοι με μαδέρια και χτυπούσαν τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου. Εκείνη την ώρα βγαίνει ένας κύριος, που μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός. Μας είπε να μη γίνει καμία φασαρία. Μας λέει τα παιδιά είναι της γειτονιάς λένε να φύγετε. Απαντάει τότε ο Παύλος και εγώ της γειτονιάς είμαι. Εμείς λίγο αργότερα αποφασίσαμε να φύγουμε και άκουσα κάποιον να λέει “ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε”. Και ο Παύλος μας είπε “τρέχουμε τώρα, τρέχουμε”. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας “κότες βγείτε έξω”» περιέγραψε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν αργότερα στο αστυνομικό τμήμα, είπε στο δικαστήριο ότι «ο Ρουπακιάς καθόταν σε ένα γραφείο. Εμείς τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για τον Παύλο. Τότε ζήτησε να τον μεταφέρουν» είπε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις