Δεκάδες φοιτητές Δραματικών Σχολών συγκεντρώθηκαν, τη Δευτέρα, στο Μετρό Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα τους να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει το πτυχίο τους με το απολυτήριο Λυκείου.

Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι το εν λόγω ΠΔ υποβαθμίζει τις σπουδές τους, τα εργασιακά δικαιώματα και τις ζωές τους εν γένει.

Οι φοιτητές Δραματικών Σχολών με κεντρικό σύνθημα «Keep your hands of culture» που σημαίνει στα ελληνικά «Κάτω τα χέρια σας από τον Πολιτισμό» επιχείρησαν για άλλη μια φορά να κάνουν γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το Προεδρικό Διάταγμα και να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που επιχειρεί με κάθε τρόπο να απομοιώσει την αξία του Πολιτισμού όχι μόνο για τους ανθρώπους που την υπηρετούν, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.
Yπενθυμίζεται ότι, η ΠΟΘΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν αποσυρθεί το επίμαχο Π.Δ.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις