Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό για να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, επικεφαλής του πρώτου κλιμακίου που αναχώρησε για την Τουρκία, δεν είναι τόσο αισιόδοξος για τις προσπάθειες των συνεργείων από εδώ κι έπειτα. Συνολικά έως τώρα η ελληνική αποστολή διασωστών έχει ανασύρει τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε πως ο χρόνος εξαντλείται και οι πιθανότητες να βρεθούν αρκετοί ακόμα ζωντανοί κάτω από τα ερείπια, εξανεμίζονται.

«Εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες να υπάρχουν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια μόνο και μόνο από το κρύο γιατί δεν θα μπορούσαν να αντέξουν» είπε ο κ. Λέκκας προσθέτοντας και τον παράγοντα κρύου, καθώς οι θερμοκρασίες ειδικά τη νύχτα πέφτουν ακόμα και κάτω από το μηδέν.

Αναφερόμενος στο ρόλο των αντρών της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής που μετρούν μέχρι στιγμής τέσσερις επιτυχείς διασώσεις ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι η προσπάθεια τους είναι ηρωική αλλά τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και δεν επαρκούν για να σώσουν όλους όσοι τους χρειάζονται.

«Την τελευταία στιγμή “έφυγε” ένα κοριτσάκι το οποίο με πολύ προσπάθεια ανασύραμε. Θεωρώ ότι οι εγκλωβισμένοι είναι πάρα πολλοί και τα θύματα θα ανέβουν ακόμα πιο πολύ» εκτίμησε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία επανέλαβε ότι νύχτα για όλους τους κατοίκους στις κατεστραμμές από τον σεισμό πόλεις είναι με μία λέξη «εφιαλτική».

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το βράδυ της Τρίτης «υπήρχαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Με αυτά που έχουν δει να γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο, καταλαβαίνετε ότι το να διαμένει κανένας έξω ή στα αυτοκίνητα δεν φτάνει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις