Συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα αίτια, αλλά και τις ευθύνες της τραγωδίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από το πρωί, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν την πόρτα της ανακρίτριας Λάρισας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, στο χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, όπου αναμένεται να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Στο στόχαστρο οι σταθμάρχες

Τη Δευτέρα ο διευθυντής της Εισαγγελίας Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζήτησε να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στην Ολομέλεια Εφετών, η οποία αναμένεται να συγκληθεί άμεσα, ώστε να αποφασίσει. Μέχρι τότε η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί από την 3η ανακρίτρια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο επίκεντρο βρίσκονται δύο άτομα: Ο επιθεωρητής και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος σύμφωνα με τον 59χρονο σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που συνέβη το δυστύχημα, αλλά δεν ήταν.

Ο 59χρονος που κατηγορείται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και έχει προφυλακιστεί, προσκόμισε το πρόγραμμα με τις βάρδιες, από το οποίο προκύπτει πως υπήρχε επικαλυπτόμενη βάρδια την ώρα της τραγωδίας και θα έπρεπε να βρίσκεται στον χώρο και δεύτερος σταθμάρχης.

Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα της έρευνας για τον επόπτη που πήρε άδεια την επομένη του δυστυχήματος

Ο επιθεωρητής, ο οποίος τέθηκε σε αργία, πήγε αυτοβούλως στην ανακρίτρια και κατέθεσε πρόγραμμα βαρδιών που περιλάμβανε και τρίτο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, ερευνάται και υπό ποιες συνθήκες πήρε αναρρωτική άδεια που έλαβε αμέσως μετά το δυστύχημα ο επόπτης του σταθμού της Λάρισας, ο προϊστάμενος που είναι και ο υπεύθυνος για την κατάρτιση των βαρδιών.

Εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ που ζητήθηκε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για το πώς και γιατί του χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια από την νευρολογική κλινική Λάρισας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις