Πορεία στο Σύνταγμα: Τεράστια ήταν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις δεκάδες αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές στα Τέμπη. «Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ», το σύνθημα που φώναζε το πλήθος που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων έδωσαν τον παλμό στη συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 πολίτες. «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» απαίτησαν χιλιάδες στην Αθήνα.

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών ήταν να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους»

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Στην πορεία ακούστηκε επίσης το σύνθημα: «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα». «Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι», κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».

«Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις