Θέατρο Νέου Κόσμου: Η πρωτοφανής συμπεριφορά προήλθε από θεατή που ανήκει σε εφοπλιστική οικογένεια.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο θέατρο την Πέμπτη 9 Μαρτίου, όπου παιζόταν η παράσταση «Οι Πεταλούδες στο Στομάχι».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέατρο ο Μίλτος Σωτηριάδης,

«κατά τη διάρκεια της παράστασης … απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε».

Ο κ. Σωτηριάδης στη συνέχεια αναφέρει ότι μόλις επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του θεατή, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία με εξώδικο,

καθώς «συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα».

Ο θεατής όπως κατονομάζεται στην ανακοίνωση είναι ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος.

Το εξώδικο ακολούθησε επιστολή του κ. Βερνίκου «με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημειώνει ο κ. Σωτηριάδης.

Μάλιστα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει σε όποιον θεατή θέλει να παρακολουθήσει ξανά και ανενόχλητος είτε την συγκεκριμένη παράσταση είτε άλλη, να επικοινωνήσει με το ταμείο.

Παρατίθεται παράλληλα η επιστολή του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου, που έχει ημερομηνία 14 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει,

«σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις