Καλεσμένος στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν, το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του ιδιοκτήτη παραλιακής επιχείρησης στον Άλιμο και “θύμα”του δημάρχου με το κομπρεσέρ, Ανδρέα Κονδύλη.

Γνωστός ποινικολόγος απάντησε στις δικαιολογίες του δημάρχου Αλίμου, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του ακτιβιστή και παρομοίασε τον εαυτό του με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας.

Τι δήλωσε στον αέρα του Real FM o Ανδρέας Κονδύλης

«Μεταφέρθηκε ότι εισέβαλα σε πάρκινγκ καταστήματος που το έχουν με διαγωνισμό. Δεν είναι έτσι. Το πάρκινγκ δεν είναι κανενός καταστήματος και δεν το έχουν με κανέναν διαγωνισμό, είναι χώρος δημοτικός και κοινόχρηστος. Το σπάσαμε για να το κάνουμε χώρο πρασίνου, σύμφωνα με άδειες οικοδομικές που έχουμε και σύμφωνα με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με δικαστική απόφαση, γιατί προσέφυγε η επιχείρηση για να μας παρεμποδίσει και έχασε το δικαστήριο» είπε αρχικά ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

«Η επιχείρηση αυθαίρετα και παράνομα εκμεταλλευόταν το πάρκινγκ, είχε βάλει παρκαδόρους και ζητούσε χρήματα από τους πολίτες. Έπαιρνε 5 ευρώ από κάθε όχημα χωρίς απόδειξη. Είχαμε στείλει δύο φορές εξώδικο. Άρα, δεν εισβάλλαμε γιατί πρόκειται για περιουσία μας. Είχαμε και άδειες και δικαστική απόφαση και αυτό που μπήκαμε να κάνουμε είναι να γίνει ένας χώρος πρασίνου. Γιατί πήρα το κομπρεσέρ; Υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι ακτιβιστές. Είδατε πώς προστάτεψε ο δήμαρχος Φλωρεντίας την περιουσία της πόλης; Καλά και εγώ είμαι σερίφης και ο δήμαρχος Φλωρεντίας είναι σερίφης; Άσκησε την αρμοδιότητα της Aστυνομίας και μπήκε ο ίδιος μπροστά» πρόσθεσε.

«Πήρα το κομπρεσέρ γιατί η επιχείρηση έφερε καταχρηστικά την αστυνομία για να μας παρεμποδίσει με διατυπώσεις και με υποβολή μήνυσης. Το έκανε, χάσαμε μια ημέρα από τις εργασίες μας, το έκανε δεύτερη μέρα. Την τρίτη ημέρα είπα θα κάνουμε εμείς τις εργασίες. Δεν υπάρχει δικαστική έρευνα σε βάρος μου για πίνακες. Γίνεται διερεύνηση για μια καταγγελία του Άρη Σπίνου, που ισχυρίζεται ότι είναι δημοσιογράφος αλλά δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Ήταν στέλεχος και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και έχει εμμονή μαζί μου. Έχει κάνει πολλές αναφορές εναντίον μου και δεν έχει βρεθεί τίποτα μεμπτό. Δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη, του έχω κάνει μήνυση και ο κ. Σπίνος είναι κατηγορούμενος» είπε ο δήμαρχος Αλίμου.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

«Γνώριζε ο ο κ. δήμαρχος ότι η αστυνομία θα τους έλεγε ότι θα πάνε στο αστυνομικό τμήμα και έφερε τις τηλεοπτικές κάμερες για να καταγράψουν την κωμικότατη εικόνα με έξω τα πουκάμισα και την γραβάτα; Είπε ότι είναι χώρος πρασίνου, η πληροφόρηση που έχω από την επιχείρηση και έκανα και αυτοψία, είναι ότι ο χώρος του πρασίνου δίπλα στο κατάστημα και συντηρεί η επιχείρηση εδώ και δεκαετίες είναι 40 στρέμματα. Είναι το μόνο κατάστημα με χώρο πρασίνου δίπλα και συντηρεί αυτόν τον χώρο με δικά της έξοδα. Αυτή η επιχείρηση τον χώρο πρασίνου και πάρκινγκ τον χρησιμοποιεί για χρόνια μέχρι και το 2021 και ο κ. δήμαρχος έχει κάνει όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις, πριν εκλεγεί, στο συγκεκριμένο κατάστημα και πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον χώρο αυτό, που θέλει να κάνει χώρο πρασίνου. Ο κ. δήμαρχος θέλει να ευνοήσει τον στενότατο φίλο του, ο οποίος έχει το διπλανό κατάστημα που δεν έχει καθόλου χώρο πρασίνου, αν και έχει αντίστοιχο χώρο πάρκινγκ» περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την επιχείρηση.

Οι δικαιολογίες του Κονδύλη

«Λυπάμαι που οι καταπατητές 3 στρεμμάτων στην παραλία χρησιμοποιούν την αήθεια και την προσωπική επίθεση για να απαντήσουν. Λέω ένα προς ένα: όταν μπήκα στον δικό μας χώρο που ήταν πράσινο και είχε στρώσει τσιμέντο ο επιχειρηματίας δεν είχαμε κάμερες. Οι εικόνες ήταν από κινητά τηλέφωνα που τράβηξαν παρευρισκόμενοι. Δεν περίμενα να μπω τώρα στον χώρο, ξέρετε ότι με τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου, τουλάχιστον από πέρσι που άρχισαν άγρια να παίζουν μουσική μετά το lockdown για να βγάλει τα σπασμένα, προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη. Ποτέ και καμία προεκλογική συγκέντρωση δεν έχω κάνει στο κατάστημα το συγκεκριμένο. Το ότι έχω παρκάρει εκεί δεν είναι μεμπτό, ούτε ότι είναι ιδιοκτησία του επιχειρηματία. Τα αστεία περί στενότατου φίλου να τα κόψει η επιχείρηση γιατί θα τους κάνω ξανά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση » ανταπάντησε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις