24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στη έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 5 Μαρτίου, αντιδρώντας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση "στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα".

Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ανακοίνωσε οτι αποφάσισε να κηρύξει για 24ωρη απεργία την Παρασκευή για να εκφράσει την αντίθεση του κλάδου “στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση".

"Την ημερομηνία αυτή-αναφέρει η ανακοίνωση- ψηφίζονται με επείγουσα διαδικασία τα συγκεκριμένα μέτρα, επιφέροντας πρωτοφανή μείωση στο ήδη χαμηλό εισόδημα των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί: : Πέμπτη, 4/3/2010 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και Παρασκευή, 5/3/2010 στις 13.00 μ.μ. στη Βουλή".