"Θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση της Βουλής για το μηχανισμό"

"Θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση της Βουλής για το μηχανισμό"
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του σώματος της Βουλής για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης έδωσε από το Press Room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση του nooz.gr εάν η συμφωνία για τους όρους δανεισμού θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή.

Ο τρόπος που θα ενημερωθεί η Βουλή και θα πει την άποψή της δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά θα ανακοινωθεί, είπε. "Εμείς θέλουμε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πάντων και διάλογος για συγκεκριμένα ζητήματα και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα. Άρα δεν θα υπάρχει παράπονο για έλλειμμα ενημέρωσης από κανέναν", τόνισε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Πεταλωτής  τόνισε ότι αυτή συγκαλείται την Τρίτη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού "επειδή θέλουμε διάλογο, όχι απλώς για να ακούσει και να χειροκροτήσει η ΚΟ, αλλά για να συζητήσει πάνω στο ζήτημα του δανεισμού". "Φυσικά δεν φοβόμαστε τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν", σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι "αυτό το διάστημα η κυβέρνηση κατόρθωσε να συντάξει ένα πρόγραμμα Σταθερότητας, να γίνουμε και πάλι ισότιμοι συνομιλητές των εταίρων μας, και τρίτον να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού". "Πρώτη μας και μοναδική επιλογή αυτή την ώρα είναι να σωθεί η χώρα και όλες οι πράξεις μας αποσκοπούν σε αυτό", πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι "δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού", εξηγώντας πως "όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο σημαντική κατάσταση είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μπορεί να αλλάζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, όταν μάλιστα όλοι τα υπουργεία εργάζονται τόσο σκληρά".

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση" και πρόσθεσε ότι "μία συγγνώμη που συνοδεύεται από τέτοιου είδους κρίσεις αλλά και προτάσεις που έκανε ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει στην κοινή λογική".

Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια και την πρόταση δημοψηφίσματος του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς η κυβέρνηση έχει απόλυτη συνταγματική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις".