Συνελήφθη ο Σεΐσίδης μετά τη ληστεία στην Πειραιώς

Συνελήφθη ο Σεΐσίδης μετά τη ληστεία στην Πειραιώς
Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν τη νύχτα στην υπόθεση των δραστών της αιματηρής ληστείας στο «Πράκτικερ» (Praktiker) στην Πειραιώς και τη σύλληψη δύο ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τη ληστεία αυτή.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, που τραυματίστηκε στα πόδια από σφαίρες αστυνομικών, δεν είναι ο καταζητούμενος για την υπόθεση της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" που δήλωσε αρχικά ο ίδιος, αλλά ένας από τους επικηρυγμένους με 600.000 ευρώ "ληστές με τα μαύρα" ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είναι μέλη άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης. Επίσης, εκτιμά ότι στη ληστεία στο Praktiker, κατά την οποία οι δύο ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά υπάλληλο, ήταν και άλλοι συνεργοί τους, γιατί στην κατοχή των δύο συλληφθέντων δεν βρέθηκαν τα 50.000 ευρώ που ήταν η λεία της ληστείας.

  H ληστεία και η καταδίωξη
Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και πυροβόλησαν υπάλληλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία οι ένοπλοι ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στο Γκάζι  Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι ο ένας από τους καταδιωκόμενους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και μια χειροβομβίδα με τα οποία απείλησαν τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της ληστείας και στη συνέχεια εγκατέλειψαν στην Πετρούπολη, βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλ. και κουκούλες, όχι όμως και το ποσό που είχαν αποσπάσει από το πολυκατάστημα. Τα χρήματα δεν βρέθηκαν ούτε στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, γεγονός που οδηγεί σε δύο εκδοχές. Η πρώτη: οι δύο συλληφθέντες να είχαν στη ληστεία ρόλο ομάδας υποστήριξης και η δεύτερη: να μη συμμετείχαν καν στη ληστεία και να βρέθηκαν τυχαία μπροστά στην καταδίωξη που πραγματοποιούσε η αστυνομία.