Δένδιας: "Βόμβα" το κέντρο της Αθήνας

Δένδιας: "Βόμβα" το κέντρο της Αθήνας
Βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται, χαρακτήρισε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να κοιτάω τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο. Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται. Δεν είναι ανεκτή άλλο αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος μόνος του έκανε επισκέψεις σε όλες τις περιοχές που έχουν πρόβλημα, δηλαδή Ομόνοια, κάτω από την Ομόνοια, Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονα κλπ.

«Αυτό που είδα ξεπερνάει καθετί που είχα στην φαντασία μου πριν. Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», είπε ο κ. Δένδιας, κατά την πρώτη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ αναφέρθηκε έντονα στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο υπουργός είπε, ακόμη, ότι με αυτή την κατάσταση - και με τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από την αστυνομία και την πυροσβεστική - δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών.

Αντίθετα προανήγγειλε "νοικοκύρεμα" σε άλλους τομείς και είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκατ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκατ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκατ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή Ανώτατων Αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων, στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.

Για το Πυροσβεστικό είπε ότι καταβάλλει προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων και από ιδιώτες, για να αντιμετωπιστούν δαπάνες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες στο εξωτερικό καλύπτονται από εθελοντές.

Τέλος, ανέφερε ότι ο φράκτης στον Έβρο θα προχωρήσει, όπως επίσης και τα κέντρα κράτησης.

Διαβάστε: Ιδρύονται 25 χώροι κράτησης παράνομων μεταναστών