Επεισόδια στην ΕΡΤ μεταξύ εκπαιδευτικών και αστυνομίας

Επεισόδια στην ΕΡΤ μεταξύ εκπαιδευτικών και αστυνομίας
Διεκόπη βιαίως το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ την Δευτέρα το βράδυ, από αδιόριστους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλησαν να παρέμβουν στην επόμενη εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη με προσκεκλημένη την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης ενώ περίπου 10 άτομα κατάφεραν να εισβάλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο χώρο και γίνονται διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση τους.

Ο εκπρόσωπος των αδιόριστων Στάθης Κατσούλας είπε ότι επιχείρησαν να συμμετάσχουν στην εκπομπή στην οποία συμμετείχε η Άννα Διαμαντοπούλου με στόχο να σπάσουν τη «συνωμοσία της σιωπής» γύρω από τα αιτήματά τους, είπαν ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας διώχνει από τα σχολεία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ζήτησαν να απομακρυνθεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα, να αποσυρθούν τα οικονομικά μέτρα, ζήτησαν από το λαό να ξεσηκωθεί και προανήγγειλαν συλλαλητήρια για σήμερα και αύριο.

  Η δήλωση του εκπροσώπου των αδιόριστων μεταδόθηκε, οι αδιόριστοι έφυγαν από το ραδιομέγαρο μετά τις 11, ενώ στο μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι εκπαιδευτικοί έξω από το ραδιομέγαρο και όλοι μαζί έκαναν πορεία στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής.

   Σήμερα, ημέρα 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών, οι αδιόριστοι συμμετέχουν σε αυτήν, όπως επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

   Δήλωση Πεταλωτή
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε:  «Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολη στο κτίριο της ΕΡΤ ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών » οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν την μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν .Η ενέργεια αυτή πέρα απο την κατάλυση της νομιμότητας , ενέχει την καταστολή της ιδιας της ελευθερίας του Τύπου.Εν ονόματι δήθεν της διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν την βία αυτή την ασκούν εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λυπηρό όταν τουλαχιστον επαινούνται απο συγκεκριμενες πολιτικές δυνάμεις».

"Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό" αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα" συμπληρώνεται.

Ανακοίνωση της ΕΡΤ
Σε ανακοίνωσή της, σήμερα Τρίτη, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει: Χθες, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23.00.

     Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας.