Εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή με... μόρια

Εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή με... μόρια
Εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα δεχθούν να εργαστούν δωρεάν, προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις στα σχολεία της χώρας, σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μελετά την εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση, που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις.

Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται η ύστατη λύση
: Να απευθυνθεί ο υπουργός στον ανώνυμο εκπαιδευτικό, ζητώντας του να εργαστεί εθελοντικά για να βοηθήσει τους μαθητές και τις εκατοντάδες οικογένειες που διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στα "Νέα".

«Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα αδικηθούν αν κάποιοι άλλοι λάβουν μόρια εργαζόμενοι αφιλοκερδώς και τους προσπεράσουν στις σχετικές λίστες, σχολίασε ότι το γνωρίζει, προσθέτοντας: «Δηλαδή τι να κάνω; Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τις οικογένειες και τα παιδιά. Προσπαθώ να βρω τρόπους να το λύσω».
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή νέου ΑΣΕΠ του χρόνου για 10.000 -15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάτι που είναι μεν πιθανό, αλλά όχι και σίγουρο ακόμη.